Nieuwenburg tekent voor vijf jaar bij Ajax

Voetballer John Nieuwenburg heeft gisteren een vijfjarig contract bij Ajax getekend. Met de overgang van de 20-jarige middenvelder, die nu nog voor Sparta uitkomt, zou tussen de zes en zeven miljoen gulden gemoeid zijn. Nieuwenburg is na Van Halst, Winter, Menzo en Laudrup de vijfde grote aankoop van Ajax. Volgens directeur spelersbeleid Danny Blind wordt nu alleen nog gezocht naar een verdediger. Voornaamste gegadigde is Frank Verlaat (31), nu nog in dienst van VfB Stuttgart.

Leo van Veen wordt vrijwel zeker trainer van Ajax Cape Town, de satellietclub van Ajax in Zuid-Afrika. De oud-speler van Ajax kan een eenjarig contract ondertekenen. Van Veen was voor het laatst werkzaam in Dubai en had onder meer FC Utrecht en RKC onder zijn hoede. De onderhandelingen worden binnenkort afgerond. (ANP)