GERI HALLIWELL

Gevlucht voor het succes van de Spice Girls, zoekt Geri `Ginger' Halliwell opnieuw het voetlicht. Voor haar eerste solo-album stond Geri een kruising tussen Julie Andrews en Johnny Rotten voor de geest, vandaar dat de cd in eerst instantie Schizophrenic moest gaan heten. Dat klonk te negatief en dus werd het Schizophonic, een leuke vondst als de Amerikaanse easy tune-groep Combustible Edison in 1996 niet ook al een cd met die titel had uitgebracht. Halliwell is geen groot zangtalent, maar haar stem is adequaat voor de vrolijke kermismuziek die meer dan eens voortborduurt op de big band-invloeden uit het slotnummer The Lady Is A Vamp van de laatste Spice Girls-cd Spiceworld, niet toevallig ook geproduceerd door het duo The Absolute Boys. De dixieland-bombast van de hitsingle Look At Me dient als visitekaartje voor Halliwells theatrale Shirley Bassey-neigingen op een plaat die vooral professioneel, luchtig en voorgekookt klinkt. Een enkele keer, in de kerkorgelballade Sometime of het met Indiase Bollywoodkitsch opgefleurde Let Me Love You, schemert er iets door van het Madonna-achtige poptalent dat achter Geri's dunne stemmetje en sexy imago zou kunnen schuilen. Maar met het Spice Girls-achtige You're In A Bubble lijkt ze weer onomwonden te solliciteren naar de opengevallen plek bij haar oude groep.

Geri Halliwell: Schizophonic (EMI 7243 2100927)

    • Jan Vollaard