Aanhoudingen na molest in Rijswijk

De politie Haaglanden heeft opnieuw twee verdachten aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de dood van een 41-jarige man afgelopen zaterdag. Dit heeft het openbaar ministerie in Den Haag gisteren bekendgemaakt.

Het 41-jarige slachtoffer, van Marokkaanse afkomst, kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag op een gewelddadige manier om het leven. Op de hoek van de Bazuinlaan en de Citerstraat in de Rijswijkse Muziekbuurt werd hij dusdanig hard geschopt en geslagen dat hij bezweek aan zijn verwondingen. De politie gaat ervan uit dat de man ruzie heeft gehad met een aantal mensen in het winkelcentrum aan het Waldhoornplein. De aanleiding van de ruzie is nog niet bekend. Volgens persofficier S. Horstink zijn er ,,geen aanwijzingen dat het om racisme zou gaan''.

De politie Haaglanden heeft afgelopen maandag een 42-jarige man en zijn 37-jarige vriendin in hun woning aangehouden. De politie onderzoekt nog in hoeverre ze betrokken zijn geweest bij de dood van de man.

Zaterdagochtend hield de politie al twee Rijswijkse broers van 19 en 21 jaar in het ziekenhuis aan. Ze waren gewond geraakt bij de vechtpartij met het slachtoffer. Ze hebben nog geen volledige bekentenis afgelegd.

De broers zouden twee jaar geleden al in aanraking met justitie zijn geweest toen ze brand hadden gesticht in de Rijswijkse Wethouder Brederoschool. De schade bedroeg vier miljoen gulden. Persofficier Horstink zegt desgevraagd ,,over de verdachten geen uitspraken te mogen doen''.

Het rechercheteam van de politie heeft een uitgebreid buurtonderzoek gehouden in de Muziekbuurt bij vierhonderd woningen. Dit heeft volgens justitie nieuwe getuigenverklaringen opgeleverd.