Reisinformatie

Stel: er wordt een hoge muur rondom C&A gebouwd met daarin een poortje. Als u in de etalage wilt kijken, dan moet u door het poortje en daarvoor moet u 10 gulden betalen. Maar dat is nog niet alles. Als u allochtoon bent, dan mag u er niet door en mag u dus niet in de etalage kijken. Absurd?

Het is precies wat Openbaar Vervoer Reisinformatie OVR gaat doen (NRC Handelsblad, 8 juni). OVR is de etalage van het openbaar vervoer. Die etalage staat op Internet en wordt door veel bezoekers bekeken. Maar met ingang van september komt er een muur om die etalage en kunt u alleen via een speciale procedure met een betaald telefoonnummer bij de informatie komen. Heeft u een Apple Macintosh of wilt u informatie opvragen via het kantoornetwerk, dan werkt de procedure niet en kunt u niet bij de OVR-etalage komen.

Hopelijk ziet OVR gauw de absurditeit van haar voornemen in. Het doel is toch meer mensen in het openbaar vervoer te krijgen. Van kijken komt kopen. Wat zou u doen bij het C&A-voorbeeld? U gaat naar een concurrent. Zelf zal ik wel weer in de auto stappen.

    • E.W. Tilanus