Internationale beurzen

LONDEN

De aandacht van handelaren op de Britse beursvloer ging vooral uit naar de Amerikaanse inflatiecijfers die morgen bekend worden. Omdat deze gegevens tot aanpassing van de rente kunnen leiden was er in Londen weinig activiteit. De beeldbepalende FTSE 100 stond tegen het middaguur 20 punten lager op 6409,8.

FRANKFURT

Op de Duitse aandelenbeurs was evenmin sprake van grote activiteit. Supermarktketen Metro moest 2,25 procent inleveren, hetgeen volgens analisten een gevolg zou zijn van Wal-Marts overname van het Britse Asda. De opmars van het goedkoop werkende Amerikaanse concern zou mogelijk niet tot Engeland beperkt blijven. De DAX daalde 0,44 procent tot 5.245.

PARIJS

De CAC 40 noteerde aan het eind van de ochtend een plus van 5,21 punten tot 4377,6. De bank BNP leverde vanochtend een half procent in, nadat haar overnameprooi Société Général het bod op Paribas had verhoogd.

NEW YORK

De aandelenkoersen op Wall Street zijn gisteren in een saaie handel gestegen. De Dow-Jonesindex steeg 72,82 punten (0,69 procent) tot 10.563,33 punten. Alle aandacht op de beurs gaat nog steeds uit naar de mogelijke renteverhoging. Gisteren was op meer duidelijkheid gehoopt van de president Alan Greenspan van de Amerikaanse centrale banken, maar hij wilde tegenover een economische commissie van het Congres niets zeggen over monetaire zaken.

AZIË

Schermutselingen tussen Noord- en Zuid-Korea en een iets goedkopere yen stonden grote aankopen op de Japanse aandelenmarkt in de weg. De Nikkei-index steeg met 93,18 punten tot 17.282,00 (0,54 procent hoger). Uitschieters naar boven of naar beneden kwamen nauwelijks voor. De beursindex in Zuid-Korea daalde na een schietpartij met Noord-Korea met 2,2 procent.