Brian Laudrup voor twee jaar naar Ajax

Brian Laudrup (30) voetbalt de komende twee seizoenen voor Ajax. De van FC Kopenhagen afkomstige Deen tekende gisteren een tweejarig contract met een optie op een derde seizoen. Vorig jaar nog legde Laudrup, wiens oudere broer Michael met Ajax de landstitel en de beker won, een aanbod van de Amsterdamse club naast zich neer. Brian Laudrup is na Jan van Halst, Stanley Menzo en Aron Winter de vierde versterking van Ajax.

Brian Laudrup begon zijn loopbaan in 1986 bij Br⊘ndby. Vervolgens kwam de aanvaller uit voor Bayer Uerdingen, Bayern München, Fiorentina, AC Milan, Glasgow Rangers en Chelsea. Ajax-trainer Jan Wouters, die bij Bayern München korte tijd met Laudrup samenspeelde, toonde zich heel tevreden met de komst van de Deen. De 84-voudige international kan ook worden ingezet als aanvallende middenvelder, op de positie van de naar FC Barcelona vertrokken Jari Litmanen.