Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Triest afscheid van Matthäus in bekerfinale

Lothar Matthäus heeft Bayern München in zijn laatste wedstrijd voor de Duitse kampioen een slechte dienst bewezen. De recordinternational miste in de Duitse bekerfinale tegen Werder Bremen de beslissende strafschop. Werder-doelman Rost stopte de strafschop, waardoor de Noord-Duitse club de beker won. Na de noodzakelijke verlenging was de stand 1-1.

Matthäus speelt volgend jaar in de Amerikaanse competitie. De Duitser volgt zijn vriendin naar de Verenigde Staten die daar gaat studeren. Niet alleen Matthäus speelde een ongelukkige wedstrijd. Mario Basler kreeg tweemaal geel en moest in de verlenging van het veld met een rode kaart. De Oekraïener Maximov opende na drie minuten de score voor Werder. Jancker maakte gelijk. Bayern was al dankzij de behaalde de landstitel zeker van een een plaats in de Champions League. Daardoor mocht Werder al deelnemen aan het toernooi om de UEFA Cup.

In Spanje maakt Real Madrid moeilijke tijden door. Na de afgang in de halve finale van de beker, 6-0 verlies tegen Valencia, gingen de Madrilenen zaterdag met 3-1 tenonder in de stadsderby tegen Atlético. Real dreigt de Champions League met nog één speelronde te zullen missen.

Doordat Villarreal won van Santander, degradeerde Tenerife. Tenerife won zelf weliswaar met 3-1 van Valencia, maar blijft met nog één wedstrijd te gaan voorlaatste met vier punten minder dan Villarreal. Salamanca degradeert ook.In de strijd om het tweede plaats voor de Champions League na kampioen Barcelona blijft het spannend tot en met de laatste speeldag. Real blijft op 65 punten. Deportivo la Coruna speelde 1-1 tegen Extremadura en heeft er 63. Beide teams spelen volgende week, op de laatste speeldag, tegen elkaar. In Madrid. Real Mallorca ging Madrid voorbij dankzij de winst op Celta de Vigo, 2-0, en heeft nu 66 punten. Celta blijft op 64 staan.

Clarence Seedorf werd in de 66e minuut gewisseld en maakte daarover zijn onvrede kenbaar. Hij liet herhaaldelijk weten te willen blijven bij Real, maar de clubleiding stelt nu pogingen in het werk hem te ruilen voor de Fransman Anelka van Arsenal. Barcelona won in Nou Camp met 4-1 van Real Betis.