Column

Supporter

Nu schijnt ook Jan Ullrich weer afgevuld te zijn met EPO, zij het dat de Duitser het ontkent. Toch wint hij het niet van Gert-Jan Theunisse. Die lieverd fietst al vijf jaar niet meer en heeft nog steeds een hematocrietwaarde van 52. Kan je nagaan hoe hoog die was toen hij nog wel meedeed. In het peloton werd hij al Malle Epo genoemd. Is 52 eigenlijk een Priemgetal?

Terwijl ik dit tik lees ik dat de hockeyvrouwen geklopt zijn door de Duitse dames en dat de mannen er helemaal uitliggen. Eerlijk gezegd zag ik dat laatste al een beetje aankomen. De nieuwe coach heeft een te hoog ik-gehalte. Te veel blaaskaakinterviews en niet meelopen in de openingsceremonie, omdat het niet in je planning valt, is een arrogantie die onmiddellijk afgestraft dient te worden. Terug in je mand. `Ik ga in Sydney....', riep hij iets te vaak te hard, maar misschien is ik er in Sydney wel helemaal niet meer bij.

Verder was het bij de mannen alleen maar vechten. Met de Koreanen, met de Pakistani en bij deze wedstrijd tegen Australië was de scheids aan de beurt. Beuken dus. Ze worden, naar eigen zeggen, te hard en te smerig aangepakt. Maar het kan nooit zo erg zijn als de misdadige overtreding van Helmond Sport-voetballer Jerry Taihuttu op de Spartaan Jochem van der Hoeven. Wat een schoftenstreek. Wat zou ik graag in de strafcommissie zitten. Wat ik zou geven? Minimaal schorsen tot Jochem hersteld is en weer kan voetballen. En daarna nog een jaar om er eens goed over na te denken. Arresteren die man en veroordelen tot vijf jaar dienstverlening in het revalidatiecentrum waar Jochem herstelt. Mag hij dat wagentje duwen. Misschien komt hij dan ook Gert-Jan Theunisse tegen. Die zal totaal uitgewoond door alle middelen vanuit zijn rolstoel verklaren dat EPO helemaal niet schadelijk is. Je gaat alleen wat eerder dood. Meer niet.