Selectie: Radio

De Avonden. Na het uitzicht van schrijver en beeldend kunstenaar Michiel Dhont een gesprek over nut en noodzaak van het nationale volkslied met dichter en archeoloog Louis Lehmann, radiomaker Wim Bloemendaal en musicoloog Louis Peter Grijp. Verder de laatste samenvatting van het hoorspel Alice in Wonderland en Pete Felleman met de soul van Jermaine Jackson. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Reportage uit een opvanghuis voor illegale asielzoekers in de Amsterdamse Bijlmer dat door officiële instanties en de politie gedoogd wordt. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Debat op 5. Discussie over de elektroshocktherapie die tegenwoordig weer regelmatig in de psychiatrie – zij het in een moderner jasje en met meer zorg – wordt toegepast. Veel psychiaters pleiten voor een bredere toepassing, anderen waarschuwen voor risico's. Morgen, Radio 5, 12.02-13.00u.