Qwest wil USWest en Frontier overnemen

Het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf Qwest heeft gisteren bekendgemaakt voor 55 miljard dollar de branchegenoten USWest en Frontier te willen overnemen. Qwest, partner van KPN, wil met het bod voorkomen dat de twee bedrijven worden overgenomen door Global Crossing, aanbieder van glasvezelnetwerken. Als het overnamebod van Qwest slaagt, ontstaat een telecomconcern met een beurswaarde van 87 miljard dollar, 71.000 werknemers en een omzet van 22 miljard dollar.

Global Crossing en Qwest hebben met elkaar gemeen dat ze snel groeien, maar geen winst maken. Met grote investeringen spelen ze in op de sterke groei in datacommunicatie.

Aandeelhouders van USWest die ingaan op het bod van Qwest krijgen aandelen Qwest ter waarde van 80 dollar per aandeel. Voor Frontier wil Qwest 75 dollar per aandeel betalen. Dit bod bestaat voor 55 dollar uit aandelen en voor 20 dollar uit contant geld.

Eind vorige week maakte het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf BellSouth bekend dat het een overname van Qwest overweegt. BellSouth heeft nu al een belang in Qwest van tien procent.