Mens & Bedrijf

R.J.C. Sinke is benoemd tot algemeen directeur bij Intergamma in Baarn. Hij volgt H. Steenman op, die deze maand met pensioen is gegaan. Steenman heeft leiding gegeven aan Intergamma sinds de oprichting van de onderneming in 1971. Intergamma exploiteert op franchisebasis de bouwmarktformules Gamma en Karwei en is daarmee de marktleider in de doe-het-zelfmarkt in de Benelux.

Per 1 januari 2000 zijn L.J.J.M van der Wiel en M.S.J.M. Stevens benoemd tot bestuurslid van Macintosh Retail Group.

B.J. Ward is per 19 juli benoemd tot directeur van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) te Assen. Hij wordt dan tevens lid van de directie van Shell Nederland.

In beide functies is Ward de opvolger van H.J.M Roels, die deze functies neerlegt in verband met zijn benoeming tot directeur van de N.V. Koninklijke Nederlandsche Petroleum Maatschappij en Groepsdirecteur van de Koninklijke Shell Groep.

J.A. Kamps is benoemd tot voorzitter van de Algemene Bond Uitzendondernemingen. Kamps is afkomstig van Arbeidsvoorziening (RBA) Zuidelijk Noord-Holland. Hij volgt R.G. Mantel op.

Internoc Holding te Hoofddorp (automatiseringsdienstverlening) wil op de aandeelhoudersvergadering van 29 juni vier nieuwe commissarissen benoemen. Voorgedragen zijn C.G. Baan (oud president-directeur van DAF Trucks), A.J. Mulder (senior partner van Greenfield Capital Partners), T.E. Westerterp (oud directeur van de Europese Optiebeurs) en W.T.J. Zuidema (directeur van ZVN Zorgvoorzieningen Nederland). Westerterp zal de functie van voorzitter gaan vervullen. M.K. Vredegoor zal terugtreden als commissaris.