Man komt om bij gevecht op straat

Een 41-jarige man is zaterdagochtend in Rijswijk bij een vechtpartij om het leven gekomen. Het slachtoffer werd door twee of meer personen dusdanig geschopt en geslagen dat hij aan zijn verwondingen is overleden. De politie heeft twee verdachten van 19 en 21 jaar aangehouden.

De 41-jarige man kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag om nog onduidelijke redenen ruzie met een aantal mannen nabij het winkelcentrum aan het Waldhoornplein, in de Rijswijkse muziekinstrumentenbuurt. Toen de man probeerde te vluchten, werd hij te voet achtervolgd. Daarbij werd hij bekogeld met stukken troittoirtegels die zijn belagers uit de straat hadden gehaald.

Op de hoek van de Bazuinlaan en de Citerstraat ontstond vervolgens een vechtpartij. Daarbij raakten zowel de achtervolgers als het latere slachtoffer gewond. De 41-jarige man raakte buiten bewustzijn. Toen het ambulancepersoneel arriveerde, was hij aan zijn verwondingen overleden. Uit de sectie die gisteren op het lichaam is verricht, blijkt dat hij aan verwondingen aan hoofd en de hals is gestorven.

De politie kon twee vermoedelijke daders arresteren in een ziekenhuis in Den Haag, waar ze werden behandeld aan hun verwondingen. De twee mannen zullen vandaag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie zoekt nog andere betrokkenen.

Volgens een woordvoerder van de politie Haaglanden is tot nu toe uit het onderzoek niet gebleken dat de daders en het slachtoffer elkaar kenden. Het is nog niet precies duidelijk waar de ruzie om ging. In verband met de privacy van de nabestaanden wilde de politie vanmorgen niet de identiteit van de omgekomen man vrijgeven.