Veel schade door computervirus

Een nieuw computervirus zorgt sinds enkele dagen voor veel schade bij bedrijven en onder particulieren in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland, Noorwegen en Israël. Op Wall Street zag zakenbank Merrill Lynch zich gedwongen om zijn mailsysteem te sluiten nadat een computer in het bedrijf met het nieuwe virus was besmet.

Het nieuwe virus, dat bekend staat onder de namen ExploreZip en ZippedFiles, wist bestanden op de harde schijf van getroffenen. Het virus verspreidt zich volgens virusdeskundigen razendsnel via Internet. Het virus is verstopt in een e-mail bericht. ,,I received your e-mail, and I shall reply ASAP'', staat in de e-mail die ExploreZip bevat. ,,Till then, take a look at the zipped docs.'' Zodra een gebruiker de bijgesloten documenten aanklikt is zijn computer besmet en worden documenten vernietigd.

BEVEILIGING: www.nrc.nl/Beveiliging