Selectie: Radio

Nederland onderland. Eerste aflevering van een zesdelige serie over het archeologisch onderzoek van de Nederlandse bodem, de nieuwste methoden en problemen. Radio 5, 15.02-15.30u.

Latijns-Amerikaanse muziek. In deze zevende aflevering muziek van de Frans- en Engelstalige eilanden in de Caraïben met o.a. de merenque, zouk, reggae (Jamaica) en calypso (Trinidad). Radio 5, 15.30-16.00u.

Spektakel. Een bezoek aan het videokunstwerk van Bill Viola in het museum De Pont in Tilburg met beeldend kunstenaar Maria Roosen. Verder een reportage over de vertolkingen van de grappige poppenkast-rebel Jan Klaassen en soefi-muziek. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. De zingende comédienne Mylène d'Anjou laat o.a. nummers horen van Karin Bloemen, De Nazaten Van Prins Hendrik (een Surinaams- Nederlands muziekgezelschap), Elvis Costello, Corry Brokken, André Manuel, Ella Fitzgerald en Otis Redding. Radio 2, 22.04-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor de zaterdag 5 juni op 73-jarige leeftijd in Beverly Hills overleden Mel Tormé. De jazz-zanger, drummer, filmacteur, schrijver en componist vertelt in interviewfragmenten over zijn leven en werk. Ook praat hij over zijn boeken It wasn't all velvet en The other side over the rainbow en zijn haat-liefde verhouding met Judy Garland. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.