Sargsian verrast ook Rusedski op gras Queens

Sargis Sargsian is de verrassing van het tennistoernooi van Queens. De Armeniër versloeg gisteren in de kwartfinales de Engelsman Greg Rusedski in twee sets: 6-2 en 6-4. Woensdag had Sargsian al de nummer één van de wereld Kafelnikov van zijn troon gestoten. De 26-jarige Sargsian, de nummer 74 op de wereldranglijst, treft in de halve finales een tweede Brit, Tim Henman. In de andere halve finale staan Pete Sampras, volgende weer de nummer 1 van de wereld en de pas 18-jarige Leyton Hewitt tegenover elkaar. Op het grastoernooi in Halle werden Jan Siemerink en Sjeng Schalken in de kwartfinales uitgeschakeld. Siemerink was na zijn spektakelstuk tegen Patrick Rafter kansloos tegen de Duitser Nicolas Kiefer: 6-4 en 6-2. Schalken boog in twee sets (6-3 en 7-6) voor de als tweede geplaatste Spanjaard Carlos Moya.

Kafelnikov vervangt volgende week op het grastoernooi in Rosmalen de Chileen Marcelo Rios, die zich ook heeft teruggetrokken voor Wimbledon.