Gerechtshof wijst claims Chipshol af

Het gerechtshof in Amsterdam heeft donderdag in hoger beroep de schadevergoeding afgewezen van vastgoedontwikkelaar Chipshol Forward tegen de accountants van PriceWaterhouseCoopers. Chipshol en de familie Poot, die betrokken was bij de oprichting van het bedrijf, wil nu in cassatie gaan bij de Hoge Raad.

Eerder oordeelde ook de Amsterdamse rechtbank al dat vader en zoon Poot geen aanspraak konden maken op de 652 miljoen gulden die zij claimden van Coopers, diens voormalig bestuursvoorzitter C. van Luijk en de 224 leden van de toenmalige accountantsmaatschap Coopers & Lybrand. Coopers weigerde in 1993 de jaarstukken van Chipshol goed te keuren. Volgens volgens vader en zoon Poot veroorzaakte dat wantrouwen bij beleggers, financiers en klanten. Daardoor kon de projectontwikkelaar zijn groeiplannen rondom Schiphol niet uitvoeren. (ANP)