India onderzoekt verminking lijken soldaten

India heeft gedreigd het bezoek van Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken, Sartaj Aziz, af te zeggen nadat Pakistan gisteren de lijken van zes ernstig verminkte Indiase soldaten aan India had overhandigd. De Indiase regering laat vandaag onderzoeken of de soldaten, die al drie weken vermist werden, zijn gemarteld door de Pakistanen. Minister Aziz komt in principe morgen naar New Delhi om te praten over de crisis in Kashmir. In het gebied rondom Kargil, in het Indiase deel van Kashmir, voert de Indiase luchtmacht al ruim twee weken bombardementen uit op stellingen van militanten die uit Pakistan afkomstig zijn en volgens India een strook van enkele kilometers hebben bezet. De spanningen tussen de twee landen, die zichzelf vorig jaar beide uitriepen tot nucleaire mogelijkheden, zijn de ernstigste sinds 1971, toen India en Pakistan in oorlog raakten over de afscheiding van Bangladesh van West-Pakistan.