Hoogste gebouw in São Paolo

In São Paolo zal de hoogste wolkenkrabber worden gebouwd. Dit maakte de burgemeester van de Braziliaanse stad, Celso Pitta, dinsdag bekend, een dag nadat een onroerend-goed-firma had aangekondigd de hoogste kantoortoren ter wereld in Chicago te zullen bouwen. Speciaal voor de snelle bouw van de São Paolo Tower, zoals de wolkenkrabber gaat heten, gaat de burgemeester een plaatselijke wet veranderen. ,,De wet zal de burgemeester het recht geven op de voorkoop van de gebouwen die nu op het terrein staan waar de São Paolo Tower moet komen'', aldus Sanderley Fiusa, hoofd van de stedenbouwkundige dienst van São Paolo. De São Paolo Tower wordt 494 meter hoog en zal 103 etages krijgen. Het gebouw krijgt de vorm van een piramide waarin een bibliotheek, woningen, hotels, winkels, kantoren en een universiteit zullen worden ondergebracht. De São Paolo Tower wordt 26 meter hoger dan de aangekondigde `hoogste wolkenkrabber ter wereld' in Chicago die 464 meter gaat meten. Nu zijn de Petronas-tweelingtorens in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur met 452 meter nog de hoogste wolkenkrabber ter wereld, tien meter hoger dan de Sears Tower in Chicago, de op een na hoogste wolkenkrabber ter wereld. In Shanghai is nu het Shanghai World Financial Center in aanbouw, dat bij zijn voltooiing in 2001 met zijn hoogte van 460 meter korte tijd de hoogste wolkenkrabber ter wereld zal zijn. (AFP)