Rabobank `beveiligt' brievenbussen

Rabobank gaat het gros van haar 1.800 filialen voorzien van fraudebestendige brievenbussen. Bij sommige vestigingen worden de brievenbussen met een smallere gleuf zowel binnen als buiten geplaatst. Directe aanleiding tot de massale overstap zijn de recente fraudepogingen met betaalopdrachten bij een aantal Rabobankfilialen. De opdrachten werden door hengelaars uit de bus gevist en vervalst. Het geld werd vervolgens op de rekeningen van de fraudeplegers gestort.

De Rabobank en haar clientèle hebben volgens de bank geen schade ondervonden van de hengelaars, omdat de daders zijn opgepakt. Om deze pogingen in het vervolg te voorkomen, krijgen de filialen nu afzonderlijk geplaatste fraudebestendige brievenbussen, speciaal bestemd voor betaalopdrachten. (ANP)