Oud-minister in Kroatië opgepakt

In Kroatië is de vroegere chef van de inlichtingendienst gearresteerd wegens het lekken van officiële documenten en het prijsgeven van nationale geheimen. Miroslav Šeparovic, die ook minister van Justitie is geweest, zou het weekblad Nacional informatie hebben verschaft over de wijze waarop in Kroatië politici, de geheime dienst en scheidsrechters met mafia-connecties invloed uitoefenen op de voetbalcompetitie. Volgens het blad worden clubs, journalisten en fans afgeluisterd en scheidsrechters omgekocht, met het doel de club Croatia Zagreb, de favoriet van de heersende politieke elite, te laten winnen. Het blad zou gebruik hebben gemaakt van geheime informatie die het van Šeparovic zou hebben gekregen. Šeparovic leidde de Kroatische geheime dienst van 1998 tot begin dit jaar. (AP, Reuters)