OPERAVRIENDEN

Er zijn enkele vriendenclubs van operagezelschappen:

Vrienden van de Opera De vereniging (6.000 leden) is nauw verbonden met De Nederlandse Opera. Zij organiseert masterclasses voor jonge operazangers (toegankelijk voor vrienden), reizen naar voorstellingen in België en Duitsland, lezingen over opera's en geeft een bulletin uit. Het lidmaatschap geeft tevens recht op voorinschrijving op voorstellingen van De Nederlandse Opera. Lidmaatschap 45 gulden; gezinslidmaatschap 75 gulden; donateurs 100 gulden.Informatie

(020) 5518282.

Vrienden van de Nationale Reisopera De Vereniging Vrienden Nationale Reisopera, in 1976 begonnen als vrienden van Opera Forum, geeft zes keer per jaar het blad Opera Informa uit. Lidmaatschap 25 gulden; gezinslidmaatschap 35 gulden. Informatie

(0314) 330860.

Wagner Genootschap NederlandHet Wagner Genootschap heeft tot doel het vergroten van de interesse in en het begrip voor de muziekdrama's van Richard Wagner. Het genootschap, dat is geassocieerd met het Richard Wagner Verband International, organiseert circa acht bijeenkomsten per jaar, een aantal concerten en geeft een bulletin uit. Jaarcontributie 45 gulden. Informatie (020) 6417664 of 6764102.