MUZIEK

Holland Festival

Tijdens het Holland Festival brengt de Nederlandse Opera in het Amsterdamse Carré de produktie Bijbelse stukken, waarin regisseur Peter Sellars Strawinsky's korte stukken The flood, Babel, Abraham and Isaac, Threni, Ave Maria, Credo, Paternoster en A sermon, a narrative and a prayer bijeenbrengt. Reinbert de Leeuw dirigeert het Asko Ensemble, het Schönberg Ensemble en Nieuw Sinfonietta Amsterdam. Naast het koor van de Nederlandse Opera en Theatre of Voices olv Paul Hillier zijn de solisten Lorraine Young, Thomas Young en Sanford Syvan. 14, 16, 17, 19 juni 20u; 20 juni 15u.

Jonge componisten

Het jaarlijkse concert dat het Nederlands Balletorkest geeft met werk van jonge componisten vindt plaats op 15 juni 20u15 in de Yakult Zaal van de Amsterdamse Beurs van Berlage. Op het programma staan nieuwe stukken van Astrid Kruisselbrink, Frank van Gompel, Richard Ayres, Wilbert Bulsink, Paul Bruinen en Juan Felipe Waller. Dirigent is Richard Dufallo, solisten zijn de sopraan Monique Krüs en de cellist Jan Insinger.

Bronfman

Yefim Bronfman is 18 juni 20u15 en 20 juni 14u15 in het Amsterdamse Concertgebouw bij het Kon. Concertgebouworkest de solist in het eerste pianoconcert van Brahms. Olv Mariss Jansons klinkt verder Ein Heldenleben van Richard Strauss, een eeuw geleden opgedragen aan Willem Mengelberg en het Concertgebouworkest.

Orgel

Organist Wouter van Belle en klarinettiste Anne Marie van der Heijden spelen 13 juni 15u in de St. Catharinakerk, Lange Nieuwstraat 36, Utrecht muziek van Beethoven, Saint-Saëns en Vierne.