Lichtjaren

De reis begint bij het sterrenstelsel Andromeda en via een lichtstraal langs de sterrenhemel eindigt de toeschouwer op aarde. Op een groot projectiescherm in het Planetron in Dwingelo worden elke dag drie films over reizen door de ruimte vertoond. Behalve in Lichtjaren verwijderd van Andromeda wordt er in Ring of Fire ook een reis gemaakt, maar dan langs vulkanen en sta je zelfs op de rand van een krater. En Trill Ride laat technieken zien waardoor mensen zonder gevaar toch enge dingen kunnen doen, zoals in een achtbaan zitten of meegaan in een straalvliegtuig. Ook is er samen met de speelgoedfabrikant K'nex een wedstrijd georganiseerd: wie bouwt het leukste ruimteschip. Op de Planetron-plaza staat een tafel met allemaal K'nexmateriaal en van alle gebouwde ruimtevaartuigen worden elke maand de mooiste tentoongesteld. Elke maand worden er ook drie prijzen uitgereikt en van alle eerste prijzen wordt aan het eind van het jaar een super hoofdprijswinaar gekozen.

*Drie voorstellingen: Trill Ride, Lichtjaren verwijderd van Andromeda en Ring of Fire van ma-za van10-17u30 en zo van 12-17u30 te zien in het Planetron, Drift 11b, Dwingeloo. Toegang voor kinderen t/m 11 jaar ƒ11,50, daarboven ƒ14,50. Inl 0521-593535.