Kinderkookboek

Daags voor de Annie M.G. Schmidt-dag (20 mei) stonden Annie's boeken en het Annie M.G. Schmidt-kinderkookboek de `Kaapse Raasdonders' van Louise Bos en Roos Voorsluis in het stralende middelpunt van menige (kinder)boekenwinkel. Op de dag zelf waren de schrijfsters van het kookboek te gast bij `Koffietijd', waar ze kookten met kinderen en 's avonds waren ze te zien op het Jeugdjournaal, waar ze hasselbramentaarten, gemaakt door kinderen, proefden in een Utrechtse kinderboekenwinkel.

Gezien de jonge leeftijd van de kinderen bij `Koffietijd' en de hoeveelheid taarten in Utrecht zijn de recepten lang niet zo moeilijk voor kinderen als Joep Habets (NRC Handelsblad, 20 mei) denkt. Hij denkt overigens wel meer: hij denkt Annie zelfs beter te kennen dan haar eigen zoon, die zeker weet dat zijn moeder dit boek heel leuk gevonden zou hebben. Hoewel Annie veel schreef over stoute kinderen zou ze haar lezertjes nooit aangespoord hebben om maar een flinke kliederzooi van de keuken te maken tijdens het koken, wat Joep ook denkt.