Duitse werkloosheid daalt

Het aantal werklozen in Duitsland is in mei gezakt tot onder de vier miljoen mensen. Het werkloosheidspercentage zakte daardoor van 10,7 naar 10,2 procent. In totaal zitten 3.998.100 mensen zonder werk. In april waren dat er nog 147.200 meer.

Dit blijkt uit cijfers die het Duitse arbeidsbureau vanochtend heeft gepresenteerd. Het is voor het eerst in zes maanden dat het aantal werklozen in Duitsland onder de vier miljoen komt. In de cijfers zijn ook seizoensinvloeden meegenomen.

Ondanks de daling van het werkloosheidspercentage was de directeur van het Duitse arbeidsbureau, Bernhard Jagoda, nog niet optimistisch gestemd. Hij weet de daling vooral aan seizoensinvloeden. Volgens Jagoda hebben ,,positieve impulsen van de conjunctuur'' niet daaraan bijgedragen. (ANP)