Begeleider misbruikt gehandicapten in Ede

De politie heeft een 35-jarige inwoner van Ede aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van drie gehandicapte vrouwen in een dagactiviteitencentrum. De man was daar als begeleider werkzaam. Hij heeft inmiddels bekend.

De vrouwen, 31, 36 en 41 jaar, zijn afkomstig uit Bennekom, Ede en Wageningen. Overdag verbleven ze in het centrum. De man was als betaald begeleider mede-verantwoordelijk voor de dagbesteding van de vrouwen en hield toezicht.

De ontucht kwam aan het licht toen één van de vrouwen naar haar mentor stapte en vertelde wat de begeleider haar aandeed. Het bleek dat de man regelmatig één van de drie vrouwen apart nam om hen seksueel te misbruiken. De directie had al gedragsveranderingen bij de vrouwen opgemerkt.

De man werd op 1 juni aangehouden en heeft tegenover de politie de drie zaken toegegeven. De politie ,,heeft geen indicatie'' dat er nog meer slachtoffers zijn. Tegen de Edenaar loopt inmiddels een ontslagprocedure. Hij zou zich niet verzetten tegen ontslag. Omdat ,,de zaak rond is'', heeft de politie hem, in afwachting van de rechtszaak, op vrije voeten gesteld. ,,Hij zit thuis, dus de kans op herhaling is uitgesloten'', zo zegt een woordvoerder van de politie in Ede. De vrouwen zijn overdag weer actief in het centrum.