Sara Lee koopt Chock Full o'Nuts

Het Amerikaanse Sara Lee heeft een akkoord bereikt over overneming van de exclusieve koffiebrander Chock Full o'Nuts. Met de transactie is 238 miljoen dollar (502 miljoen gulden) gemoeid. De aanwinst wordt onderdeel van dochterbedrijf Sara Lee/DE, het vroegere Douwe Egberts.

Sara Lee benaderde Chock vorig jaar november. Na maanden vruchteloos praten bracht het concern op 23 april een vijandig bod uit van 10,50 dollar per aandeel in contanten. De directie van Chock verlangde 12,50 dollar. Gisteren kwam er alsnog een akkoord. De overname gebeurt via een aandelenruil tussen de twee bedrijven, waarbij de aandelen van Chock zijn gewaardeerd op 11 dollar per stuk. Het bod van 10,50 dollar in contanten is ingetrokken. Het in New York gevestigde Chock Full o'Nuts had vorig jaar een omzet van 396 miljoen dollar. De jaaromzet van Sara Lee beloopt ruim 20 miljard dollar. (KRF, ANP)