Nederlaag Krajicek op grastoernooi Halle

Richard Krajicek heeft de eerste ronde van het tennistoernooi in Halle niet overleefd. De nummer vijf van de wereld verloor gisteren van de ongeplaatste Daniel Vacek. De Tsjech won met 7-6 en 6-4. Krajicek had vooral problemen met zijn opslag, doorgaans zijn sterkste wapen. Vorig jaar plaatste Krajicek zich nog voor de kwartfinales van het Duitse grastoernooi, dat als voorbereiding geldt voor Wimbledon. Door zijn verlies verspeelt de Nederlander veel punten op de wereldranglijst.

Sjeng Schalken was in Halle verantwoordelijk voor de nederlaag van de als achtste geplaatste Fransman Golmard. Schalken won met 7-5 en 6-0. John van Lottum speelt vandaag tegen de Zweed Niklas Kulti, die als vervanger werd opgeroepen van de geblesseerde Amerikaan Andre Agassi. De winnaar van Roland Garros zou last hebben van zijn heup.

De internationale tennisbond (ITF) heeft Martina Hingis een boete van drieduizend gulden opgelegd wegens onsportief gedrag in de finale van Roland Garros. Afgelopen zaterdag verloor de Zwitserse in Parijs van de Duitse Steffi Graf. De ITF bestrafte Hingis onder meer voor een discussie over een punt waarbij ze zich naar de andere kant van de baan begaf om een balafdruk aan te wijzen. Ook haar onderhandse service op matchpoint voor Graf was volgens de ITF geen toonbeeld van sportiviteit. Na afloop van de finale verliet Hingis de baan zonder te wachten op de prijsuitreiking. Op aandringen van haar moeder keerde de nummer een van de wereld later terug op het centrecourt.