FNV pleit voor meer scholing

FNV vindt dat werkgevers veel meer geld moeten uittrekken voor scholing van werknemers. ,,Vijf procent van de loonsom voor scholing. Dat zou de ondergrens moeten zijn'', aldus FNV-voorzitter L. de Waal gisteren op de jaarvergadering van de Vereniging van Nederlandse Papier- en Kartonfabrieken.

De FNV vindt dat er wel veel over scholing en inzetbaarheid wordt gepraat, maar dat er veel te weinig wordt gedaan. ,,Kijk nou eens naar de scholingskosten. Als we het echt serieus menen met die investeringen in kennis, dan zouden die budgetten in die paar jaar toch eigenlijk fors gestegen moeten zijn? Maar ze zijn gewoon stabiel gebleven met een plusje hooguit'', zegt De Waal. Hoeveel er nu precies aan scholing wordt besteed, is niet bekend. De FNV stelt dat het in ieder geval minder is dan 5 procent. (ANP)