Vivendi lijft Pathé in

Het Franse conglomeraat Vivendi neemt het Franse bioscoop- en communicatieconcern Pathé over. De acquisitie wordt betaald in aandelen Vivendi. De overneming wordt in september aan de aandeelhouders voorgelegd. Vivendi en zijn dochter Canal+ hebben nu een belang van 29,88 procent in Pathé en de Franse financier Jérôme Séydoux 30,98 procent. Zodra de overneming rond is koopt de Fornier groep, die volledig eigendom is van Séydoux, de bioscoopactiviteiten van Pathé, evenals diens belang in de Franse krant Libération. Fornier neemt ook de naam Pathé over. Vivendi op zijn beurt krijgt Pathé's deelname in de Britse betaal-tv BSkyB (17 procent) en het Franse CanalSatellite (20 procent) in handen. Vivendi had vorig jaar een omzet van 31,7 miljard euro (69,8 miljard gulden); die van Pathé bedroeg 33 miljoen euro. (AFP)