Selectie: Radio

Het Lek. Concert van de Britse groep Suede in Studio Amstel als voorbereiding op hun wereldtournee. Radio 3, 22.02-1.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van historicus Joel Cahen, werkzaam bij het Diaspora Museum in Tel Aviv, een bloemlezing uit de verhalen van Jan Mulder. In het tweede uur het slot van de vijfdelige serie over de Russische dichter Alexandr Poesjkin die 27 januari 1837 stierf aan de gevolgen van een buikwond, opgelopen bij een duel. Na half twaalf onderzoekt graficus Piet Schreuders lichte grammofoonmuziek. Radio 5, 22.02-24.00u.

Vijfde Verdieping. Russisch vertaler Arthur Langeveld praat o.a. over de vertalingen van twee kinderboeken van Daniil Charms (in 1942 gestorven) Nietes Welles en Een Stinkdier is een prachtig beest. Verder Paul Voorhoeve over het eerste lustrum van het E. du Perron-genootschap. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.