Internationale beurzen

LONDEN

In Londen was de aandelenbeurs vriendelijk gestemd, nadat Wall Street gisteren ruim een procent hoger was gesloten. De FTSE-index noteerde een winst van 0,4 procent op 6.435 punten. In het nieuws was vooral BskyB. Onder beleggers groeit de hoop dat een fusie met Canal Plus zal slagen. Tabaksgigant BAT daalde juist, nadat de bank HSBC zijn waardering voor de aandelen van het concern verlaagde.

FRANKFURT

De hoop op een oplossing van de oorlog in Kosovo werd vanmorgen verantwoordelijk gehouden voor de stijging van de DAX-index met 0,6 procent tot 5.223 punten. Een iets hoger dan verwachte economische groei in Duitsland, van 0,7 procent op jaarbasis in het eerste kwartaal, zorgde voor een van de weinige impulsen op de aandelenbeurs.

PARIJS

Media-aandelen voerden in Parijs de boventoon. Vivendi's voorgenomen fusie met Pathé werd beloond met koersstijging van beide aandelen. Ook Canal Plus, voor een derde in handen van Vivendi, steeg fors. Pathé heeft weer 17 procent in het Britse BskyB, dat mogelijk met Canal Plus fuseert. Geen van de betrokken bedrijven werd er op de beurs vanmorgen slechter van.

TOKIO

De aandelenkoersen op de effectenbeurs van Tokio zijn vanmorgen met gemiddeld 0,5 procent omhoog gegaan. Het Nikkei-gemiddelde steeg met 87,03 punten tot 16.562,92. De stijging viel tegen, temeer daar Wall Street gisteren een aardige winst had laten zien.

New York

De handel in New York is de week begonnen met hogere koersen. Het Dow Jones-gemiddelde steeg met 109,54 punten tot 10.909,38. De hele dag stond de index op winst. Net als op vrijdag, na meevallende banencijfers, trokken de obligatiekoersen de aandelen omhoog. Daarbij liepen de technologiefondsen en de bankwaarden voorop. Beleggers wachten nu op de publicatie van de producentenprijzen en de detailhandelsomzet, vrijdag.