Hoogste gebouw weer in Chicago

De hoogste wolkenkrabber ter wereld komt weer in Chicago te staan. Gisteren presenteerde het onroerend-goed-bedrijf European American Realty (EAR) de plannen voor de bouw van een wolkenkrabber van 112 verdiepingen met ruimten voor kantoren, winkels en auto's in Chicago. Het gebouw zal 468 meter hoog worden, 16 meter hoger dan de huidige hoogste wolkenkrabber, de twee Petronas-torens in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, en 8 meter hoger dan de hoogste wolkenkrabber in aanbouw, het World Financial Center in Shanghai dat in 2001 zal zijn voltooid. De toren van EAR in Chicago zal worden voorzien van twee antennes die tot 609 meter hoogte reiken. Tot de voltooiing van de Petronastorens was het Sears-gebouw in Chicago met 442 meter de hoogste wolkenkrabber ter wereld. (AFP)