Hoge Raad steunt hof in zaak-Juliët

De Hoge Raad heeft vandaag geoordeeld dat het gerechtshof in Den Bosch een aantal verdachten in de Juliët-zaak terecht straffen heeft opgelegd. In deze drugszaak werd officier van justitie mr. C. van Spierenburg uit Breda hoofdrolspeler, toen hij voor het gerechtshof in Den Bosch een getuigenis moest afleggen over de overeenkomst die hij in deze zaak sloot met een verdachte kroongetuige. Het hof stelde in februari vorig jaar vast dat de officier in die verklaring ,,aantoonbaar onwaarheid'' had gesproken en verklaarde het OM daarom voor een groot deel niet-ontvankelijk. De hoofdverdachten kregen daardoor veel lagere straffen opgelegd dan geëist. Zij gingen in cassatie, omdat zij vonden dat het optreden van Van Spierenburg tot een totale niet-ontvankelijkheid moest leiden. (ANP)