Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Selectie: Radio

Opium. O.m. aandacht voor Poetry International dat 12 juni begint, de schrijfster Anne Vegter over haar boek Harries Hoofdingang en Harry de Wit over de muziek bij het toneelstuk India Song. Radio 1, 20.02-22.00u.

Supplement. Hoogtepunten uit het Dunya-Festival gisteren in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Radio 4, 20.02-24.00u.

De Avonden. Het uitzicht van psychiater Chaim Dasberg in Jeruzalem en een gesprek over de relatie tussen homoseksualiteit en opera met Michael Eisenblötter en criticus Hans Heg. En een samenvatting van de serie Alice in Wonderland. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Reconstructie van de Molukse treinkaping bij Wijster in december 1975. Voor de toen 18-jarige Cornelis Thenu zijn die 2 weken bepalend geweest voor zijn leven. Treinreiziger Hans Prins heeft hem opgezocht in de gevangenis. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.