Column

Jan Wouters

Jan Wouters. Amsterdam twijfelt over Jan Wouters. Men vindt hem dooievisserig uit zijn ogen kijken, niet ad rem genoeg op de persconferentie en hij is te passief op de bank. En neem nou zijn aankoopbeleid tot nu toe: Een aboriginal en drie bejaarden: Van Halst, Winter en Menzo. Wat die laatste betreft: dat wordt weer bidden op de tribune. De namen Roy en Brian Laudrup worden genoemd. Roy zit op dit moment in een Duitse rolstoel en Laudrup heeft een bejaardenpas. Directeur Blind sprak over jong talent dat moet groeien in de schaduw van de ervaring. Ik geloof Danny. En na dit weekend helemaal. Het gaat om de oudjes. Ervaring wordt het toverwoord. Routine daar gaat het om!

Zaterdag zag ik oude Steffi dat verwende nest van Hingis afdrogen en gisteren mocht opa Agassi de verliefde Medvedev verslaan. Heerlijk weekend dus. Hingis had gelijk. De bal was in, maar de manier waarop ze haar gelijk wilde halen was zo vervelend. Ze is natuurlijk een zielig geval. Als je moeder je al Martina doopt in de hoop dat je later net zo goed wordt als Navratilova en vervolgens word je dat ook, dan is er iets fundamenteel mis met je. Wordt nooit wat je ouders willen dat je wordt! Hingis is een droef succesgeval met een graveljeugd, indoorwinters, tournooizomers en met altijd die vreselijke moeder op haar hotelkamer. Graf is natuurlijk ook rijp voor de psychiater. Die had die fiscusduikende crimipapa en ook Krajicek had een gestoorde vader, die op dit moment bezig is om Richard zijn kleine halfzusje naar de top te martelen. Tennis kijken is loeren naar legaal mishandelde kinderen. Vreemd. Maar wat belangrijker is: de ouderdom triomfeerde! Graf en Agassi. Heerlijk duo. En tot mijn vreugde las ik dat McEnroe gaat dubbelen met Steffi. Kortom: Wouters heeft gelijk, Blind is een ziener, Ajax wordt weer kampioen en ik ga nu even mijn hematocrietwaarde opmeten.