Groei vliegveld Beek

Het aantal passagiers van vliegveld Beek bij Maastricht is de eerste vijf maanden van dit jaar met 39 procent gestegen. In de maand mei vertrokken er zelfs 59 procent meer passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat heeft de luchthaven, officieel `Maastricht-Aachen-Airport', dit weekeinde bekend gemaakt. Over vijf maanden steeg het aantal passagiers, vooral uit Brabant en Limburg, van 25.000 mensen tot 37.000. Bijna de helft van de klanten komt uit België en Duitsland. Belangrijkste bestemmingen zijn Tenerife, Mallorca, Faro (Portugal) en Rhodos (Griekenland). Behalve de chartervluchten groeiden ook de lijndiensten naar Londen en Amsterdam met respectievelijk 15 en 7 procent. De groei van de Limburgse luchthaven staat haaks op de plannen van minister Pronk van Milieu om het aantal vluchten op regionale luchthavens te beperken. (ANP)