Agenten mishandeld bij disco

Een groep van bijna zeventig discogangers heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee politieagenten gemolesteerd in Cranendonck bij Eindhoven. Vijf mensen zijn vastgezet voor onder meer zware mishandeling en aanranding van de agenten.

De politie arriveerde even na twee uur bij discotheek Donkey Palace, in het centrum van Cranendonck, om een lastige klant buiten de deur te zetten. Dit gebeurde zonder enige problemen, aldus een woordvoerder van de politie, maar bij het verlaten van de discotheek werd een vrouwelijke agent bij de uitgang onzedelijk betast door een bezoeker. Ze hield de jongen onmiddellijk aan en zette hem in de auto.

Hierop gingen tientallen omstanders de politie te lijf. Ze openden het portier van de auto, bevrijdden de dader en sloegen en schopten de agenten. De discotheekeigenaar en enkele portiers probeerden tevergeefs de agenten te ontzetten. Dit gebeurde pas enige tijd later toen politiepatrouilles uit de omgeving en personeel van de Koninklijke Marechaussee te hulp schoten.

Volgens een woordervoerder van de politie is er in Cranendonck ,,geen back-up, omdat er op het platteland minder politie beschikbaar is''. ,,Het was een incident en tegen incidenten kun je je niet wapenen.''