Selectie: Radio

Vroege vogels/OVT. Lange uitzending waarin de natuur wordt gecombineerd met de historie. O.a. over het 100-jarig bestaan van Staatsbosbeheer, wandelroutes, de hoogste duinen in Nederland en Frans Nieuwenhuizen, de boswachter met de meeste dienstjaren. Radio 1, 8.08-12.00u.

Radio 1-journaal. Rechtstreeks uit Nieuwspoort in Den Haag het lijsttrekkersdebat voor de Europese verkiezingen met Hanja May-Weggen (CDA), Max van den Berg (PvdA), Jan-Kees Wiebenga (VVD), Lousewies van der Laan (D66) en Joost Lagendijk (GroenLinks). Aan de orde komen vragen als: hoe krijg je de mensen naar de stembus, fraude en corruptie on het parlement, kan Europa een eigen buitenlands beleid voeren en valt de vrije val van de euro nog te stoppen. Radio 1, 12.20-13.00 en 13.20-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. In het tweede uur een debat over de culturele waarde van allochtonen in de kunst. Volgens Rick van der Ploeg moeten allochtonen in de kunst extra geld krijgen zodat er meer allochtone kunst komt. Ook aandacht voor het boek Stedebouw en burgerlijke vrijheid van sociaal-geograaf Michiel Wagenaar. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Geprekken met genomineerden voor de Toneelpublieksprijs en andere Nederlandse toneelprijzen zoals o.a. de Louis d'Or en Theo d'Or. Gasten o.a. Gijs Scholten van Aschat, Marjon Bransma, Fred Delfgaauw. Radio 2, 16.02-18.00u.

Boven het Dal. Live gesprek met Tamarah Benima (48) die na zevenëneenhalf jaar vertrek als hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. Ze gaat als freelancer aan de slag. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.

Radio uit. Gesprek met Esther Jansma die met haar bundel Hier is de tijd de VSB Poëzieprijs heeft gewonnen. Verder een reportage over de manifestatie Panorama 2000 in Utrecht. Maandag, Radio 5, 17.02-17.50u.