Selectie: Radio

Tema. Aandacht voor traditionele geneeswijzen uit de multiculturele samenleving. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse huisartsen weinig weten van geneeswijzen in bijvoorbeeld de Surinaamse of Afrikaanse cultuur. Radio 5, 14.02-15.00u.

Latijns-Amerikaanse muziek. Aandacht voor de muzieksoorten van Brazilië zoals de samba, bossa nova, lambada en candomble. Radio 5, 15.30-16.00u.

Spektakel. Portret van de Cubaanse schrijfster Zoé Valdés (1959) die een aantal jaren als balling in Parijs woont. In Cuba was er geen enkele uitgever bereid haar roman Het helse paradijs te publiceren. Radio 5, 17.02-18.00u.

4 FM. Voorbeschouwing op het cultureel Dunya Festival met muziek, poëzie en proza dat morgen in het Park bij de Euromast in Rotterdam wordt gehouden. Radio 4, 19.02-1.00u.

Easy listening. De Braziliaanse zangeres Simone met nummers van Willie Nelson; jaren vijftig kwintet opnamen van Miles Davis; Les Feuilles Mortes door jazzpianist Keith Jarrett; filmmuziek van Madonna en Louis Armstrong met een kwartet van Oscar Peterson. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.