Mei brengt veel fondsen in het rood

De rendementen van de beleggingsfondsen zijn over de maand mei teruggelopen. De index van Morgan Stanley liep in alle groepen aandelen terug en belandde in het rood. De MSCI-indexen voor de aandelenfondsen, die in Nederland en in het Verre Oosten beleggen boekten het meeste verlies: respectievelijk: 4,3 en 4,7.

De `Nederlandse' fondsen behaalden – met uitzondering van het Postbank Nederlandfond (0,8) – negatieve resultaten. De Insingerfondsen Euro Optimaal en Select scoorden de slechtste resultaten over de afgelopen maand:5 en 4,8.Het AEX Index Fund van ABN Amro bereikte met een resultaat van 4,0 over de laatste twaalf maanden de top van het klassement in de `Nederlandse' aandelen.

Bij de fondsen, die wereldwijd beleggen blijft het Ohra-aandelenfonds stevig aan kop. Alle fondsen boekten een negatief resultaat over de afgelopen maand. Het GB aandelenfonds haalde – zoals vele van de fondsen in deze groep – de index van 2,3 niet en behaalde het minste resultaat (5,7).

De `Amerikaanse' fondsen boekten wisselende resultaten. De index was licht negatief; de meeste fondsen scoorden lager dan de index.