Jong Oranje maatje te klein voor Spanje

Jong Oranje is kansloos om poulewinnaar te worden in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2000. De ploeg van bondscoach Han Berger verloor gisteravond voor de tweede keer van Spanje. Na 1-0 in Enschede eindigde het duel in Soria in 4-1. Nederland werd af en toe volledig weggespeeld.

Spanje, dat altijd sterke jeugdploegen op de been weet te brengen, toonde zich een paar klassen beter dan Nederland. De thuisploeg miste in de beginfase zeker vijf grote kansen. Een treffer van Jose Mari werd afgekeurd wegens hands. Daarom kon Jong Oranje na 25 minuten tegen de verhouding in op voorsprong komen.PSV-spits Arnold Bruggink benutte in tweede instantie een voorzet van Wilfred Bouma, die op het middenveld de voorkeur boven Kiki Musampa had gekregen.

Vlak voor rust zette Spanje de zaken recht. Aanvoerder Cesar scoorde in anderhalve minuut tijd twee keer. In de tweede helft bracht spits Tamudo met twee treffers zijn ploeg op een veilige voorsprong. Daarna geloofde Spanje het wel en bleef Jong Oranje, zonder de vaste krachten Oude Kamphuis, Jaliens en Willems, een grotere nederlaag bespaard.