Gratis millenniumfeest

De burgemeester van Chicago, Richard Daley, nodigt uit elk land in de wereld één persoon plus partner uit om de eeuwwisseling te vieren in de windy city. Hij doet dat op initiatief van de Italiaan Bernardino de Vincenzi uit Vigevano, die de burgemeester in een e-mail de suggestie deed om een millenniumfeest te geven ,,dat mensen van eenvoudige komaf uit alle landen verenigt, en deze keer met een vredelievend doel.''

Inmiddels hebben 194 ingezetenen van de 223 landen en protectoraten op de wereld de uitnodiging geaccepteerd. Er zijn nog 29 plaatsen vrij voor de vierdaagse trip die geheel door de stad Chicago wordt vergoed.

De organisatie zoekt feestgangers uit onder andere Algerije, Aruba, de Nederlandse Antillen, Noord Korea, San Marino en Lybië. De enige voorwaarden voor deelname zijn dat de gasten nooit eerder in Chicago zijn geweest, ouder zijn dan 21 jaar en de Engelse taal enigszins machtig zijn. Op oudejaarsavond krijgen de gasten een diner aangeboden dat bereid wordt door meesterkoks uit Chicago. Ook bezoekt het gemeleerde gezelschap een musical van de jazz-artiest Kurt Elling.