Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Klimaat

Droogte treft Jordanië

Jordanië heeft te kampen door de `grootste droogte sinds decennia', waardoor honderdduizenden mensen in ernstige problemen verkeren. Dat hebben de Wereldvoedselorganisatie (FAO) en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties bekend gemaakt.

De `onvoorziene' droogte heeft de oogsten gedecimeerd en schapenhoeders zijn `financieel geruïneerd'. Voor een kwart van de 4,75 miljoen inwoners van het land dreigt direct honger. De graanoogst zal naar schatting 13.000 ton bedragen, waarmee ongeveer één procent van de behoefte van het land wordt gedekt. (Redactie Economie)