Wereldnieuws

DODELIJKE STUNT – Worstelaar Owen Hart, lid van de worsteldynastie Hart, werd deze week begraven. Hij overleed op 34-jarige leeftijd nadat hij van vijftien meter hoogte te pletter viel. Een 18.000-koppig publiek en worstelaars als de opzichtige Hulk Hogan en Harts broer Bret `Hitman' Hart waren getuige van de mislukte stunt. De bedoeling was dat de worstelaar aan een touw naar beneden kwam zeilen. Harts echtgenote Martha zei tijdens de begrafenis, die door duizenden bewonderaars werd bijgewoond, ,,dankbaar te zijn voor het droomleven dat zij tijdens haar tienjarige huwelijk met Hart had geleefd.'' Fans hoopten dat de tragedie het worstelwereldje tot inkeer brengt. Volgens hen gaat het tegenwoordig meer om de shockeffecten dan om het worstelen zelf.

DOODZIEK – Michael Jackson heeft een optreden afgezegd omdat zijn tweejarige zoon Prince tijdelijk is verlamd door een virusinfectie. De zanger zou het jaarlijkse Pavarotti and Friends-concert afsluiten met het nummer We Are the World. De opbrengsten van dit liefdadigheidsconcert, waar onder anderen Mariah Carey en Ricky Martin wel aanwezig waren, gaan naar minderjarige slachtoffers van de oorlog in Kosovo en van de orkaan Mitch. Pavarotti vertelde het Italiaanse persbureau ANSA: ,,Ik had Michael hier meer dan iemand anders willen hebben, maar hij heeft een zoon die wellicht op sterven ligt.'' Hij vroeg het publiek voor Prince te bidden.

Jacksons vrouw Debbie Rowe Jackson, met wie hij in 1996 trouwde, reageerde op Pavarotti's woorden met: ,,Het gaat goed. Hij is niet stervende, hij heeft een virusinfectie en het zal wel weer beter met hem gaan.'' John Morrish, woordvoerder van Sony records, voegde eraan toe dat het voor de derde keer is dit jaar dat Prince een dergelijke aanval heeft.

BANKROET – Twee Rolls Royces en een vleugel waar Michael Jackson zijn hits voor Thriller aan componeerde, zijn niet genoeg om broer Randy voor bankroet te behoeden. Een Amerikaanse federale rechter heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd omdat de Jacksons-zanger niet heeft voldaan aan een bevel van de rechtbank in een faillissementszaak. Randy Jackson had ook nog zijn twaalf miljoen aandelen in Modern Records, de platenmaatschappij van de Jacksons, moeten overdragen om zijn schuld van 1,8 miljoen dollar af te lossen.

SEXY VOETEN – Ex-Spice Girl Geri Halliwell is door 120 Britse schoenverkopers uitgeroepen tot de vrouw met de meest sexy voeten ter wereld. Ze liet ex-collega Mel C (tweede) en supermodel Cindy Crawford (derde) achter zich. Schoenenontwerper Pambos Michaelides van het bedrijf Selha, die het overzicht samenstelde, zegt dat Halliwells eerste plaats is gebaseerd op het talent dat zij heeft om met alle soorten schoenen goed voor de dag te komen. Van schoenen met superhakken tot laarzen.

Eerder deze week kwam de ex-Spice Girl in het nieuws omdat ze last heeft van uitputtingsverschijnselen na de promotietoer van haar single Look at me die de tweede plaats van de Britse hitlijsten behaalde. Doktoren hebben haar bevolen rust te houden. Ook kreeg Halliwell, die onlangs bekend maakte dat ze met ruzie uit de Spice Girls is gestapt, deze week verwijten te verwerken van Mel Brown (Scary Spice). ,,Mensen waren alleen maar geïnteresseerd in haar borsten en lippen'' zei deze in een BBC-documentaire. ,,Ze was zeker niet de beste danseres en zangeres van de band.'' Volgens Mel B. hadden de meiden verder de dag voor de breuk nog ,,de grootste lol en was er geen vuiltje aan de lucht''.

Halliwell zegt nu na de ruzie die de breuk teweeg bracht troost te hebben gevonden bij George Michael. ,,Hij gaf me veel warmte toen ik volledig geïsoleerd en eenzaam was.''

Samenstelling Lukas Keijser