Vlucht geld pensioenfondsen

Pensioenfondsen beleggen in toenemende mate in het buitenland. Per saldo stegen de buitenlandse beleggingen daardoor in één jaar met 39 procent tot 338 miljard gulden, terwijl de binnenlandse beleggingen in diezelfde periode met 7 procent daalden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die toenemende vlucht naar het buitenland legde de pensioenfondsen geen windeieren. De totale waarde van de beleggingen steeg in het eerste kwartaal van dit jaar tot ruim 800 miljard gulden, een toename met 9 procent ten opzichte van de periode januari-april vorig jaar. Ook worden volgens het CBS aandelen steeds belangrijker in de beleggingsportefeuille. Eind maart bestond 41 procent van de totale beleggingen uit aandelen tegen 37 procent een jaar geleden. (ANP)