Schaling weg bij TVN na conflict

Paul Schaling is met onmiddellijke ingang opgestapt als voorzitter van Top Volleybal Nederland (TVN). Hij had een conflict met voorzitter Herman van Zwieten van de Nederlandse volleybalbond (NeVoBo). Beide bestuurders deden de afgelopen dagen negatieve uitspraken over elkaar. ,,Een van de twee moest toch verstandig zijn. Zo kon het niet langer'', legt Schaling uit. ,,Maar als Van Zwieten opstapt, zou ik zo weer voorzitter worden.'' Schaling was ruim vier jaar voorzitter van TVN, de stichting die in Nederland het topvolleybal onder zijn hoede heeft. Schaling zei vorige week nog dat hij alleen zou vertrekken als TVN schuldenvrij is. ,,Die belofte kom ik dus niet na'', geeft Schaling toe. ,,Hij bleef maar doorgaan met vuil spuiten. Van Zwieten stelde bovendien geen prijs op een gesprek.''