Philips-manager verzilvert opties

De Eindhovense Philips-directeur G. Kleisterlee heeft een paar miljoen gulden verdiend door zijn personeelsopties te verzilveren. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Toezicht Effectenverkeer in Amsterdam. Kleisterlee zette dinsdag 16.700 Philips-opties om in aandelen en verkocht ze vervolgens voor 85 euro per stuk. Hij hield aan de transacties bijna een miljoen euro (2,2 miljoen gulden) over.

Kleisterlee is de vierde Philips-topman in korte tijd die flink verdient aan het uitoefenen van zijn opties. Directievoorzitter Boonstra verdiende zo eind april 10 miljoen. Philips-manager A. van der Poel toucheerde onlangs een half miljoen. Tegen hem loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek wegens vermeende handel met voorkennis. Ook Philips-manager W. Kleuver boekte in mei een miljoenenwinst dankzij zijn opties. (ANP)