Orkest schrapt concerten Eno

De omroeporkesten hebben vier concerten tijdens het Holland Festival afgezegd. De musici van de orkesten voeren al langer actie voor een betere CAO, maar leggen hun werk vanaf 19 juni helemaal neer. Daardoor gaan op die dag twee concerten met werk van de hoofdgast van het festival, Brian Eno, niet door.

De afgelopen weken voerden de orkesten ook actie, maar toen ging het nog om werkonderbrekingen. Op 19 juni worden voor het eerst hele concerten afgelast. De omroepmusici komen op die zaterdag om 13.00 uur op de Dam bijeen voor een protestconcert. De bonden ondersteunen de acties van de muziekgezelschappen.

De musici eisen een loonsverhoging van in totaal 7 procent over de afgelopen drie jaar. Ook willen ze dat de onkostenvergoeding van instrumenten omhoog gaat en de werkdruk omlaag. (ANP)