Eric Benét

De vorige twee cd's van de Amerikaanse soulzanger Eric Benét bleven vrijwel onopgemerkt in Nederland. Maar op grond van zijn nieuwste onlangs verschenen cd, A Day In The Life, is hij al de redder genoemd van de nu soul, zoals de hedendaagse versie van de traditionele soulmuziek wordt genoemd. Zelfs de woorden `nieuwe superster' is al gevallen in verband met Benét.

Het moet wel heel treurig zijn gesteld met de nu soul als Eric Benét de redder is. Want meer dan een verdienstelijke cd is A Day In The Life niet. Zeker, er staan enkele geslaagde nummers op, zoals het zacht wiegende `That's Just My Way' waarmee de cd begint. Maar daar staan enkele verschrikkingen tegenover, met het al te zwijmelende duet `Spend My Life With You' met zangeres Tamia als dieptepunt.

Ook in de keuze van te coveren liedjes toont Benét zich niet erg gelukkig. Zijn uitvoering van Toto's `Georgy Porgy' is weliswaar beter dan het origineel, maar van het hemeltergende `Dust In The Wind' van Kansas kan ook Benét geen acceptabele versie zingen. Overigens kan niemand dit.

Het is niet uit te sluiten dat Benét eens een fantastische cd zal maken. Maar ook dan zal hij niet de redder van de nu soul zijn. Er loopt immers genoeg talent rond onder de hedendaagse soulzangers - Cherokee bijvoorbeeld - om van een kerngezond genre te kunnen spreken.

Eric Benét: A Day In The Life (Warner Bros 9362-47370-2)